B K A G I D A

Espresso Hakkında Bilmeniz Gerekenler?

Sert kahve çeşitlerinin başında brezilya ve colombia kahveleri gelmektedir. Bu kahve çekirdeklerinin toz haline getirilmesi ile espresso olarak bilinen kahve çeşidi elde edilmektedir. Bu tarz kahvelerin yılında İtalyan asıllı tercih edilmesinin en önemli sebebi çok sert olmasıdır. Özellikle iş hayatında oldukça tercih edilmektedir.

Espresso Kahve Tarihçesi

Kahve çeşitlerinin tarihçelerine bakılacak olursa yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Eskiden damak tadının lezzetine önem veriliyor olması kahvenin keşfedilmesine sebep olmuş o günden bu güne kahve vazgeçilmez sıcak içecekler arasında yerini korumaya devam etmiştir.
1820 yılında Fransız asıllı Bernard Rabaut tarafından keşfedilmiştir. Kızgın su buharı ile pişirilen bu kahve çeşidinin buharın pişirme ısısı ile koyu ve lezzetli tat elde etmiştir. Kahvelerin çok fazla yapılır versiyonları vardır. İçlerinde en çok tercih edilen espresso pratik pişirme yöntemi ile göz bebeği olmuştur. Espresso makinesi ilk olarak 1884 yılında Angelo Moriondo tarafından icat edilmiş ancak tam anlamıyla italyan asıllı Milanolu Luigi Bezerra tarafından geliştirilmiştir.

Espresso Nasıl Pişirilir?

Kahve pişirmek özel pişirme yöntemleri gerektirir. Örneğin gerekli miktarlarda kahve koymak suyun dercesinin doğru ayarlanması kahveyi pişiren cihazın doğru kahve için kullanılması gibi bir takım püf noktaları arasında yer almaktadır.
Espresso kahvesi olarak bilinen sert kahve çeşidinin pişirme yöntemi su buharı ile pişirilmesi ile gerçekleşir. Moka olarak bilinen özel cezveler bu kahveyi yapmak için ideal olandır. Moka 3 parçadan oluşur.
En alt kısma fincan sayısı kadar su konur, orta filtre bölgesine her bir espresso fincanına 1,5 ölçek kadar kahve konarak sıkıca kapatılır. Mokanın üst kısmı boştur çünkü su ısınarak buhar haline gelecek kahvenin içerisinden geçerek en üst katmana ulaşacaktır. Ortalama pişirme süresi 10 dk kadardır.

Espresso Kahve Makineleri Nasıl Kullanılır?

Moka cezvesi ile aynı mantıkla çalışan espresso makineleri süre olarak daha kısa zamanda kahvenin hazırlanmasını sağlamaktadır. Makine olması sebebiyle suyun buharı basıncı yüksek olması kahve pişirme sürecini kısaltmaktadır. bkagida.com web sitesi üzerinden tüm espresso kahve çeşitlerine rahatlıkla ulaşılabilir ve çeşitler konusunda detaylı bilgiler edinebilir kahve sertlik derecelerini öğrenmek doğru kahve seçmek açısından uygun olacaktır.